Saotosoep

Bereidingstijd: 1,5 uur

Ingrediënten: 4 personen
3 kipdijfilet;
2 liter water;
1 ui gesnipperd;
4 teentjes knoflook geperst;
1 groentebouillonblokje;
2 kippenbouillonblokjes;
2 laurierblaadjes;
1 el ketjap;
1 tl laos;
1/2 tl gemberpoeder;
zout en peper;
80 gram basmatirijst;
4 eieren;
1/2 bakje taugé;
1 tl gedroogde peterselie;
1 tl sambal optioneel als je van meer pit houdt

Doe de kipdijfilets in een grote soeppan en voeg de 2 liter water toe, samen met de ui, knoflook, bouillonblokjes, laurierblaadjes, ketjap, laos en gemberpoeder. Voeg nog wat zout en peper toe. Breng dit alles aan de kook en doe dan de deksel op de pan. Laat dit alles minimaal een uur op een laag vuur koken. Kook ondertussen de rijst en de eieren hard. Trek met 2 vorken de kipdijfilets uit elkaar. Pel de eieren en snijd in vieren of achten. Verdeel de rijst over 4 soepkommen of borden. Verdeel de taugé en de eieren. Schep de soep in de soepkommen en bestrooi met peterselie. Voeg eventueel nog sambal toe voor wat meer pit.

Eet smakelijk!