Scones met pure chocolade en pistache noten

Bereidingstijd: 45 minuten inclusief oventijd

Ingrediënten:
120 gram roomboter;
500 gram bloem;
2 tl bakpoeder;
snufje zout;
80 gram suiker;
260 ml halfvolle melk + extra voor het bestrijken;
1 tl vanillepoeder;
50 gram pistachenoten grof gehakt;
100 gram pure chocolade grof gehakt;

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de roomboter in klein blokjes en meng met de bloem, bakpoeder, zout en de suiker tot een kruimelig deeg. Voeg de melk, vanillepoeder, pistachenoten en chocolade toe. Kneed met je handen tot een stevig deeg. Maak ca 16 balletjes van het deeg en druk ze iets platter op de bakplaat. Bestrijk ze met de melk. Bak de scones in ca 14 minuten in de oven. Serveer eventueel met clotted cream of jam, maar zonder zijn ze ook erg lekker.

Geniet ervan!