Shaksuka

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
4 el olijfolie;
1 ui gesnipperd;
2 teentjes knoflook fijngesneden;
1 rode paprika in stukjes gesneden;
1 groene paprika in stukjes gesneden;
1 courgette in blokjes gesneden;
1 tl komijnzaad;
1 tl paprikapoeder;
1 blikje tomatenblokjes 400 gram;
2 tl tijm;
10 gr koriander fijngehakt;
10 gr peterselie fijngehakt;
4 eieren;
cayennepeper

Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook,paprika en courgette. Voeg de komijnzaadjes en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en tijm toe en roer goed door. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de helft van de koriander en peterselie door en roer goed door. Maak 4 kuitlejs in de suas en breek de eieren boven de kuiltjes. Doe de deksel op de pan en gaar de eieren 5 minuten in de saus. Bestrooi met een snufje cayennepeper en de rest van de koriander en peterselie.

Lekker met stokbrood of turks brood om in te dippen. Eet smakelijk!

Ps1. Dit gerecht is ook prima op de bbq te bereiden.
Ps2: Check voor het recept met salami deze link