Smoked pork belly burnt ends
Ingrediënten:
2,5 kg buikspek;
2-3 el olijfolie
Rub:
45 gram donkerbruine basterdsuiker;
2 el grof zeezout;
1 el versgemalen zwarte peper;
1 el paprikapoeder;
1/4 tl chili poeder;
1/2 tl knoflookpoeder;
1/2 tl uienpoeder;
1/4 tl cayenne peper
Saus:
100 ml bbq saus;
4 el roomboter;
80 ml honing
Steek de bbq aan tot een temperatuur van 110 graden. Maak de rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Snijd de buikspek in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Besprenkel met een beetje olijfolie en verdeel de rub over de blokjes. Leg de blokjes op het rooster, rook gedurende 2,5 – 3 uur indirect op de BBQ. Na afloop in een aluminium bak. Meng de bbqsaus met de roomboter en de honing en verwarm in een pan. Giet dit mengsel over de gerookte blokjes buikspek. Dek het af met aluminiumfolie en zet afgedekt nog 1 uur terug op de BBQ, haal voor de laatste 15 minuten het aluminiumfolie eraf en serveer met bijvoorbeeld een broccoli salade.
Geniet ervan!