Smoked pulled pork

Ingrediënten:
6 kg varkens schouder

Rub:
1/2 cup rietsuiker;
1 tl komijnpoeder;
1 tl knoflookpoeder;
1 tl uienpoeder;
1 tl chilipoeder;
1 tl zout;
1 tl peper;
1 tl gerookte paprikapoeder;
1/2 tl cayennepeper;
1/2 tl mosterdpoeder

Injectievloeistof:
500 ml appelsap;
1 el zout;
1/4 cup donkerbruine basterdsuiker;
3 flinke tl rub

Maak eerst de rub. Meng hiervoor alle ingrediënten door elkaar. Maak vervolgens de injectievloeistof door de ingrediënten met elkaar te mengen. Injecteer de vloeistof in de varkensschouder op meerdere plaatsen. Laat het vlees 12 uur rusten in de koelkast. Verdeel de rub over de varkensschouder en masseer in het vlees. Laat het vlees vervolgens weer 30-60 minuten rusten. Stook de bbq op tot een temperatuur van 107 – 121 graden. Rook de varkensschouder ongeveer 3 uur per kg tot de kerntemperatuur van 90-96 graden is bereik.t. laat de varkensschouder 1-2 uur rusten buiten de bbq ingepakt in folie. Trek het vlees met de hand of met vorken uit elkaar. Serveer op een bolletje met mosterd saus. Wat je overhoudt, kun je invriezen. Ook lekker voor door de pasta bijvoorbeeld.

Geniet ervan!