Snert

Ingrediënten: 4 personen
1/4 knolselderij in kleine stukjes gesneden;
1 grote prei in kleine stukjes gesneden;
1 winterpeen in kleine stukjes gesneden;
1 ui gesnipperd;
250 gram spliterwten;
2 aardappelen geschild en in kleine stukjes gesneden;
1 stuk zuurkoolspek;
2 karbonades;
1,5 bouillonblokje groente;
1,5 liter gekookt water;
1 rookworst

Bak in een grote soeppan de ui in een beetje olie. Voeg de winterpeen en knolselderij toe, bak even mee. Voeg de prei en spliterwten toe samen met het gekookte water en verkruimel de bouillonblokjes. Snijd het vlees van het bot van de karbonades en voeg toe aan de pan samen met het zuurkoolspek. Laat dit alles op een laag vuur 2 uur koken met deksel op de pan. Snijd de rookworst in plakjes en voeg op het eind aan de soep toe.

Geniet ervan!