Spinaziequiche met pistachenoten
Bereidingstijd: 1 uur inclusief wachttijd
Ingrediënten:
400 gram verse spinazie;
4 eieren;
1 ui fijngesneden;
1 courgette in stukjes gesneden;
2 teentjes knoflook fijngesneden;
125 ml kokosmelk;
handje pistachenoten;
125 gram feta verkruimeld;
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eieren samen met de kokosmelk in een grote kom. Fruit de ui, knoflook, courgette en spinazie in 3-4 minuten. Laat even afkoelen en voeg het toe aan het eiermengsel. Breng op smaak met peper, zout, chilipoeder en paprikapoeder. Giet alles in een ingevette springvorm met een dubbele laag bakpapier om lekken te voorkomen. Bestrooi met de fetakaas en pistachenoten. Zet de springvorm in de oven en bak de quiche in 30-40 minuten gaar tot een stevige structuur.
Eet smakelijk!
Ps: Je kunt de pistachenoten ook vervangen door pijnboompitten.