Thaise loempia
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten:
5 loempiavellen diepvries;
75 gram mihoen;
75 gram dunne wortelsliertjes;
50 gram taugé;
2 bosuitjes gesneden;
1 teentje knoflook geperst;
bosje verse koriander gesneden;
1 groentebouillonblokje;
0,5 liter zonnebloemolie;
Ontdooi de loempiavellen onder een theedoek. Doe de wortel, taugé, bosui, knoflook en koriander in een grote kom. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de kom en meng goed door elkaar. Breek de mihoen in kleinere stukken boven een pan en giet er 1 liter kokend water over tot alle mihoen onder water staat. Laat dit 1 minuut staan tot de slierten en doorzichtig uitzien. Giet af en laat goed uitlekken. Roer los met een vork. Meng de mihoen in de grote kom met het groentemengsel. Maak nu de pakketjes. Verdeel het mengsel over de loempiavellen. Vouw de linker- en rechterkant van de vellen over de vulling heen en rol verder op tot een pakketje. Plak het laatste stukje van het vel vast met wat water.
Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie en bak de loempia’s in een paar minuten goudbruin. Keer ze halverwege. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met zoetzure chilisaus.
Geniet ervan!