Tonijnquiche

Bereidingstijd: 75 minuten + 1 uur wachttijd

Ingrediënten:
225 gram bloem;
1 el maanzaad;
zout en peper;
125 gram roomboter;
3 eieren;
2 rode paprika’s in stukjes;
2 blikken tonijn à 245 gram;
75 gram gruyère geraspt;
150 ml melk;
100 ml slagroom;
6 takjes koriander fijngehakt

Meng bloem, maanzaad en snufje zout. Voeg de roomboter en 1 ei toe en kneed tot een glad deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast. Giet de tonijn af en roer hem los met een vork. Kluts de melk, slagroom en 2 eieren. Breng op smaak met zout en peper. Verwam de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in met een beetje boter. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een quichevorm met het deeg. Druk de randen aan. Meng de paprika, tonijn, koriander en de helft van de geraspte gruyère en verdeel over de taartbodem. Schenk het eimengsel erover heen. Bestrooi met de overige gruyère. Bak de quiche ca 45 minuten in de oven. Laat hem even afkoelen alvorens te serveren.

Geniet ervan!