Twix taart

Bereidingstijd: 1 uur + afkoeltijd

Ingrediënten:
Bodem:
250 gram roomboter op kamertemperatuur;
65 gram poedersuiker;
snufje zout;
1 tl vanillepoeder;
275 gram bloem

Vulling:
1 blikje karamel

Toplaag:
100 gram melkchocola;
100 gram pure chocola
evt extra pure of witte chocola ter versiering

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Mix de boter romig met de poedersuiker. Voeg de bloem, zout en vanillepoeder toe. Mix tot een zachte deegbal ontstaat. Druk het deeg op de bodem van de springvorm en de rand. Bak de bodem lichtbruin in 25 minuten in de oven. Indien de karamel te stug is, verwarm deze dan in een pannetje au bain marie zodat hij vloeibaarder wordt. Verdeel de karamel over de bodem van de taart. Laat dit 15 minuten rusten in de koelkast. Smelt ondertussen de melkchocola en pure chocola au bain marie en giet dit mengsel gelijkmatig over de laag karamel. Smelt eventueel nog wat witte of pure chocola om de taart mee te versieren. Laat de taart eerst afkoelen voordat je hem 2 uur in de koelkast laat opstijven. Haal de taart half uur voor serveren uit de koelkast, zodat je de taart makkelijker kun aansnijden.

Geniet ervan!