Vega-burger met mangosalsa en zoete aardappelfrietjes
Ingrediënten: 4 personen;
400 gram kikkererwten blik, uitgelekt;
1 handje verse koriander fijngehakt;
1 el tabasco chipotle pepper sauce;
2 tl jamaican jerk kruidenmix;
3 el panko;
1 tl gerookt paprikapoeder;
rasp en sap van een 1/2 limoen;
3 el + extra bloem;
zout en peper
Zoete aardappelfrietjes:
1 kg zoete aardappels;
2 tl paprikapoeder;
2 tl knoflookpoeder;
2 el olijfolie;
zout
Mangosalsa:
1 rijpe mango in kleine stukjes;
1/2 ui gesnipperd;
1/2 rode verse peper fijngesneden;
sap van 1 limoen;
1 el olijfolie extra vierge
Garderen:
mayonaise;
baby romaine sla;
2 tomaten in plakken
Meng alle ingrediënten voor de mangosalsa in een kommetje. Dek het kommetje af met vershoudfolie en zet in de koelkast om de smaken te laten trekken. Meng alle ingrediënten voor de burger in een keukenmachine tot een grove, stevige massa. Het hoeft niet fijngemalen te zijn. Vorm met je handen er 4 burgers van. Laat de burgers in de koelkast nog even opstijven. Verwarm de oven voor op 225 graden. en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne frietjes. Leg ze op de bakplaat. Bestrooi de frietjes met de paprikapoeder en sprenkel de olijfolie er overheen. Meng alles goed door elkaar. Bak de frietjes in 20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Strooi voor het serveren nog wat zout over de frietjes. Bak de burgers aan beide zijden gaar en goudbruin. Halveer de broodjes en leg ze met de snijkant naar beneden in de oven. Smeer de broodjes in met mayonaise, beleg met sla, vega-burger, tomaat en mangosalsa. Serveer met de zoete aardappelfrietjes.
Eet smakelijk!