Waterkers met warme geitenkaas en geroosterde rode druiven

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 4 personen
300 gram rode druiven gewassen;
olijfolie;
200 gram waterkers gewassen;
4 geitenkaas;
2 el pijnboompitten

Vinaigrette:
3 el olijfolie extra vierge;
1 tl mosterd;
1 el witte wijnazijn;
2 tl honing;
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de trosjes druiven op. Besprenkel de druiven met een beetje olijfolie en rooster ze 20 minuten in de oven. Pluk de worteltjes en stugge steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over 4 borden. Meng voor de vinaigrette de olijfolie extra vierge, mosterd, witte wijnazijn en honing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Leg de laatste 8 minuten de geitenkaas bij de druiven op de bakplaat in de oven. Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Leg de geitenkaas op de waterkers. Besprenkel de salade met de vinaigrette en maak het af met de geroosterde rode druiven en pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Ps. Haal de druiven alvast van de trosjes voordat je ze op de bakplaat legt. Als ze eenmaal geroosterd zijn, gaat dit heel lastig.