Witloftaart
Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg of hartige taartdeeg diepvries;
5 stronken witlof;
klein bakje spekreepjes;
2 teentjes knoflook fijngeperst;
2 uien gesnipperd;
1 el honing;
3 eieren;
200 gram slagroom;
100 gram geraspte oude kaas;
peper en zout;
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Laat de plakjes deeg ontdooien. Bak de spekreepjes en fruit de ui en knoflook mee. Verwijder het hart uit de witlof, snijd de blaadjes in grove stukken. Voeg ze bij de spekreepjes en uien en bak ze even kort mee. Voeg de honing toe en breng op smaak met zout en peper. Klop in een andere kom met een garde de eieren met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper en voeg de geraspte kaas toe. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar in een vierkant en rol uit tot een dun deeg. Verdeel de bladerdeeg over de springvorm en de randen en prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel de witlof over de bodem en giet het eimengsel er overheen. Bak de taart in 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!