Witte chocolade cheesecake

Ingrediënten:
250 gram witte chocolade;
250 gram roomkaas;
6 eieren

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in. Splits de eieren en mix het eiwit tot stijve pieken. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie. Voeg de roomkaas en roer tot een romig geheel. Voeg de eidooiers toe en roer goed door. Meng het chocolade-roomkaasmengsel met de opgeklopte eiwit en schep voorzichtig om. Giet het geheel in de sprngvorm en bak in 40 minuten gaar in de oven. Dek de taart halverweg af met aluminiumfolie. Als e baktijd verstreken is, laat de taart nog 15 minuten in de oven staan, terwijl de oven uit staat. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen. Zet de taart dan nog 2 uur in de oven alvorens te serveren.

Lekker als toetje of als lekkernij bij de koffie en thee.