Witte chocolademousse met pistachepraline
Bereidingstijd: 15 minuten + minimaal 3 uur wachttijd
Ingrediënten: 6 personen
Voor de mousse:
300 ml slagroom;
6 zaden kardemompeulen;
250 gram witte chocolade;
3 eiwitten;
Voor de praline:
50 gram gepelde pistachenoten grof gehakt;
100 gram kristalsuiker;
5 el water
Doe de slagroom en kardemompeulen in een steelpan en verwarm de slagroom op een laag vuur, Vlak voordat het kookpunt bereikt wordt, zet je de pan van het vuur en laat afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie. Mix ondertussen de eiwitten stijf tot stevige pieken. Voeg de slagroom door een zeef bij de gesmolten chocolade en roer goed door. Spatel voorzichtig de eiwitten door het slagroom en chocolademengsel. Verdeel over 6 glazen en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pistachenoten erover. Verhit de suiker enwater al roerend tot een bruinkleurige karamel ontstaat. Verdeel over de pistachenoten zodat er een dunne breekbare laag ontstaat. Laat hard worden. Vlak voor serveren breek je de praline in stukken door met een deegroller er hard op de slaan. Steek de praline in de chocolademousse.
Geniet ervan!