Zuurvlees

Bereidingstijd: ca 2,5 uur

Ingrediënten: 4 personen
1 kg riblappen
zout en peper;
50 gram boter;
200 ml witte wijnazijn;
4 laurierblaadjes;
6 gedroogde jeneverbessen;
6 kruidnagels;
8 uien grof gesnipperd;
6 el appelstroop;
4 plakjes ontbijtkoek in blokjes gesneden;
1 el donkerbruine basterdsuiker

Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak het vlees lichtbruin. Meng de witte wijnazijn met 100 ml water en schenk het bij het vlees. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels toe. Breng het aan de kook en dek af met een deksel. Stoof het vlees ca 1 uur op een laag vuur. Verhit in een andere pan de overige boter en bak de ui in ca 5 minuten. Schep de uien met de appelstroop en ontbijtkoek door het vlees en stoof nog minimaal 1,5 uur. Als het te droog is, voeg dan nog een beetje warm water toe. Breng het zuurvlees op smaak met basterdsuiker, zout en peper. Lekker met frietjes en een salade.

Geniet ervan!